onsdag 1 juni 2011

Nu är vi på G..!

Nu har vi äntligen tagit oss lite tid att sitta tillsammans och tänka konkret kring vår workshop! Vi är inne på dag 5 i planeringen och konstaterar att vi antagligen kommer att behöva en isådär åtta dagar för att göra allt det vi nu tänkt in på fem dagar. Och hur vi än planerar inser vi ju att vi kommer att få omvärdera och omvärdera igen åtskilliga gånger när vi väl är igång med vår workshop. Bara en sån enkel sak som att allt vi säger ska simultantolkas till Khmer gör ju att det är svårt att beräkna tidsåtgång. Vår förhoppning nu är att vi har sån tur att vi får två tolkar till vårt klassrum; då blir det möjligt för oss att båda två röra oss i gruppen, skuggade av varsin tolk, för att lyssna av (och delta i) de många gruppsamtal som vi planerar.
Vi kommer antagligen också att göra oss kända som "bagladys" innan vi ens börjat jobba i Siem Reap, eftersom vi planerar att använda så mycket återvinningsmaterial som möjligt. Kartonger, förpackningar, godispapper, glasspinnar, tomma konservburkar, bananblad... allt kan omvandlas till byggmaterial till den bygata våra deltagare ska få konstruera! SÅ KUL, ska det bli!!
Har också prickat av solskyddsmedel, myggmedel och reseväckarur "fixalistan". Det närmar sig. Om två veckor sitter vi på planet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar